Onze projecten:                                                                                                                 1. Kleurkunst in je Wijk!   

 Dit grootschalige project zorgt voor meer kleurkunst in de wijken van Den Haag, gemaakt en bedacht door de kinderen uit die wijk! De kinderen krijgen 6 lessen in Graffiti en ontwerpen en maken, onder leiding van een ervaren Graffiti en Street-art docent, een prachtig en vooral kleurrijk kunstwerk. In samenspraak met de scholen uit de Haagse wijken, de bewoners, de Gemeente, Cultuurschakel, de bibliotheken, de wijkcentrums en de vrijwilligers kijkt Kleurkunst in je Wijk! welke locatie een mooie schildering door de kinderen en jongeren kan gebruiken. Zo haalt dit initiatief o.a. het onveilige gevoel uit sommige plekken in de wijken en behoeden ze deze plekken bijvoorbeeld voor het illegaal dumpen van vuilnis of lelijke graffiti. Door de betrokkenheid van de wijkbewoners, de ouders, kinderen uit de wijk, de wijkverenigingen en bibliotheken heeft dit project een zeer verbindende werking voor de wijk . De bibliotheken en de scholen in de wijk faciliteren de ruimte voor de  lessen waarin de kinderen de juiste teken en Graffiti technieken leren. Zo kunnen de buurtbewoners zelf een kijkje komen nemen in de Bieb en is door de laagdrempeligheid een perfecte kennismaking met deze kunstvorm. Pas als ze die onder de knie hebben gaan ze samen met de docent buiten op het gekozen object hun ontwerp maken met de Graffiti spuitbussen en-/acrylverf. (Uiteraard is hier toestemming voor van de school/ Gemeente/eigenaar).  Onze projecten lopen nu in Laak, Bouwlust, Vrederust, Morgenstond en Moerwijk. Om deze prachtige projecten in alle wijken te kunnen aanbieden en op meer regelmatige basis te kunnen verzorgen zijn we altijd op zoek naar partners, subsidies en fondsen die dit project kunnen ondersteunen.

2. PAC en het MBO- diverse lespakketten voor het MBO

Stichting PAC werkt samen met diverse scholen waaronder het MBO-onderwijs om betekenisvolle en inclusieve (voor iedereen) kunst- en cultuurprogramma’s te ontwikkelen. Deze programma's zijn een onderdeel van de opleiding en gericht om jongeren de mogelijkheid te geven bij het hele project mee te beslissen. Samen met het MBO in Den Haag heeft Stichting PAC een speciaal lespakket ontwikkeld voor de ISK-klassen (250 nieuwkomers) om de Nederlandse taal te leren d.m.v. Graffiti en Street-Art lessen. Op deze speelse en creatieve manier wordt de Nederlandse taal goed beoefend en  daagt het de studenten uit om op een creatieve, onderzoekende houding de taal en kunstkennis en vaardigheden te ontwikkelen. Die heb je nodig in deze tijd, waarin het steeds belangrijker wordt dat je kennis kunt combineren, kunt samenwerken en oplossingen voor nieuwe problemen kunt vinden. Aan het eind van de cultuurprogramma's volgt er een feestelijke expositie van o.a. een gezamenlijk project van een aantal grote schilderdoeken die in de school worden tentoongesteld.

 

3. PAC-Award (Peace Art Culture Award)

Wat betekent vrede voor jou in de stad Den Haag van Vrede en Recht? In samenwerking met o.a. Gemeente Den Haag en het Atrium zijn we bezig om deze Peace Art Culture Award  in Zuid Holland te organiseren. Schilder, teken of fotografeer jouw visie van wat vrede voor jou betekent in de wereld. Een zeer deskundige jury bestaande uit Patricia Steur, Arjan van Gent en Patrick Toet zullen de inzendingen beoordelen op hun creativiteit, hun boodschap en inzichten. Er zullen uit alle inzendingen 30 beste kunstwerken worden uitgezocht. Deze 30 zullen sowieso een maandlang een expositie krijgen en te zien zijn in het Atrium Den Haag. In het Atrium Den Haag zal de eerste, tweede en derde prijs worden uitgeloot door onze jury. Binnenkort meer info over dit project.

 

4.PAC-Global

Stichting PAC is een brede samenwerking aan het opzetten met kunstenaars uit verschillende landen met voor diverse kunstprojecten. Dit internationaal PAC-Global project vindt zowel binnen als buiten Europa plaats met o.a. Graffiti en Street-Art kunstenaars. Stichting PAC zoekt de samenwerking op met diverse  kunstorganisaties, stichtingen, instellingen lokaal of wereldwijd  op dit project. Ben je geïnteresseerd in eventuele samenwerking? Stuur dan een mail naar info@pacfoundation.nl PAC-Global projecten wereldwijd!

 

 

 

5. Young Urban Talent Art Award (YUTAA)

Wij dagen de jongeren van Den Haag uit tussen de 15 en 25 jaar om hun mooiste en origineelste Urban kunstwerk werk in te leveren en zo mee te doen aan de Young Urban Talent Award (YUTAA) .

Dit kan in de volgende kunstvormen; Street-Art/Graffiti-Art, Fotografie, teken of schilderkunst. 

Een deskundige jury (o.a.  Internationaal bekende fotograaf Patricia Steur Patricia Steur Photography | Home  en  Portretschilder Arjan van Gent Arjan van Gent | Artist, Patrick Toet) zullen de kunstwerken gaan jureren en wordt er een eerste, tweede en derde winnaar bekend gemaakt. Samen met de winnaars krijgen de 20 beste  inzendingen een ware expositie  in een overheidsgebouw met een feestelijke opening en prijsuitreiking. 

Achter de schermen zijn we hard bezig met het organiseren van deze kunst  Award. Meer info volgt binnenkort!

 

 

 

 

Rock History Tour                                                                                                                                                                            De Rock History Tour is een bijzondere geschiedenisles. Met een luxe touringcar wordt een rondrit gemaakt door Den Haag. De busrit (en wandelingen) brengt je langs plekken die belangrijk waren (en veelal nog zijn) voor de Haagse - en dus Nederlandse - popmuziek. Aan boord is altijd live-muziek en de reisleiders en gasten zijn prominenten uit de popmuziek. De doelgroep zijn 55 plussers. De Rock History Tour vindt het belangrijk om de tour toegankelijk te maken voor iedereen en is daarom op zoek naar subsidies en sponsoren om de prijs van een ticket onder de 30 euro te krijgen.

 

 

 

Van Kleur                                                                                                                                                                                                 Van Kleur is een project van het kunstenaarsechtpaar Marcello en Els en hoopt een bijdrage te leveren aan het terugdringen van discriminatie en racisme in de breedste zin van het woord. De kunstenaars hebben uitgevonden dat de huidskleuren van de verschillende bevolkingsgroepen - mits je de kleuren isoleert - helemaal niet zo duidelijk aangeven van welke afkomst iemand is. Simpelweg zwarte en witte mensen bestaan echt niet. Van elke groep mensen (een school, een bedrijf, een stad, een land, een provincie etc.) kan een verrassend kunstwerk worden samengesteld. Van Kleur is op zoek naar een budget om het plan eerst nationaal en daarna internationaal te kunnen uitvoeren.